Mandulás kelbimbó v. kelkáposzta

Mandulás kelbimbó v. kelkáposzta

Kitaláltam egy isteni finom kajcsit és gondoltam, megosztom veletek is…kétféle változatot is
Gluténmentes és vegán
(Nah, jó, én egy pici teavajat használok, de annyi kell, én ettől még vegánnak tekintem, de persze ki lehet cserélni valami menő olajra
Mandulás kelbimbó v. kelkáposzta
Az első változat a kelkáposzta volt.
Nagyobb darabokra felvágtam a fej kelkáposztát, majd sós, köménymagos vízben háromnegyedig főztem (szóval nem teljesen puhára, mert akkor trutyi lesz ).
Kivajaztam egy jénait, betettem a kelkáposztát, picit megsóztam, majd nyakon öntöttem egy pohár vegán tejföllel, amibe pici zabpehelylisztet és szerecsendiót kevertem.
A tetején megszórtam gluténmentes morzsával és aranybarnára sütöttem.
(200 fokon kb. 20 perc alatt)
A másik változatban az előbbihez hasonlóan a megtisztított és félbe vágott kelbimbókat főztem meg.
Ezt tettem kivajazott jénaiba, nyakon öntöttem a fent említett vegán krémmel és a tetejét morzsa híján szeletelt mandulával szórtam meg.
Isteni finom és 10 perc munkával 30 perc alatt készen van.
Elkészítettem már mascarponéval is, nah úgy még finomabb
(nem vegánnal, hanem a szarvasival)
Jó étvágyat!
Tóth Edit (Nati)