Rakott krumpli (Nagy Edit)

Rakott krumpli (Nagy Edit)

A krumplit meghámozni, vékonyra felszeletelni és vajon megdinsztelni, de nem kell teljesen puhára. (Kb. 10 perc és érdemes kevergetni) Ugyanezt egy másik edényben megcsinálni a fehér batátával. Padlizsánt és cukkinit is, de azokat kókuszolajon. Ezekhez mind mehet egy kis fűszer is, pl saffis magyaros fűszerkeverék, vagy ha az nincs, bors, majoranna, kakukkfű. Besamel: ha 2 nagy kanál vaj, akkor 2 nagy kanál zabliszt és 3-4 deci növényi tej…ez az arányok miatt fontos, amúgy az a lényeg, hogy bőven legyen rajta öntet és viszonylag híg legyen, hogy ebben tudjanak még puhulni a zöldségek. Ebbe megy egy kis szerecsendió, só, őrölt gyömbér. Szépen berétegezni a zöldségeket a besamellel, közé néhány szelet friss paradicsom, amit előzőleg lehéjaztunk. Fóliával letakarni és kb. 40 percet sütni. Én ma elkészítettem csak burgonyával és isteni finom így is.